𝑬𝒏𝒂 š𝒂𝒍𝒂 𝒏𝒂 𝒅𝒂𝒏, 𝒐𝒅ž𝒆𝒏𝒆 𝒔𝒕𝒓𝒆𝒔 𝒑𝒓𝒊 𝒅𝒆𝒍𝒖 𝒔𝒕𝒓𝒂𝒏 – Humor na delovnem mestu

Photo by Christina Morillo on Pexels.com

V delovnem okolju imamo pogosto občutek, da moramo delovati kar se da resno in profesionalno. To je povsem dosegljivo tudi z zdravo mero uporabe humorja. Ta prinaša številne ugodne učinke, npr. višjo produktivnost, ustvarjalnost, boljše duševno zdravje, večjo zbranost in boljše odnose v kolektivu. V kolikor bi si podobne vsebine raje prebrali, si lahko ogledate lansko objavo o uporabi humorja na delovnem mestu.


Avtorji: Ajda Makar, Nina Strelec, Rebeka Šinkovec, Valentin Vrbovšek

Za čim bolj sproščen začetek tedna bomo danes govorili o humorju na delovnem mestu. Spomnite se situacije, ko ste na delu občutili napeto vzdušje in slabo razpoloženje. Kako ste se počutili v tistem trenutku in v nadaljevanju delovnega dne? Ste si želeli, da bi kdo prekinil napetost in pomiril nelagodno vzdušje v kolektivu?

Obstajata dve možnosti. Prva je, da ste vi ali sodelavec težavo rešili z uporabo humorja, za kar je bil hvaležen celoten kolektiv. Druga možnost je, da se nihče ni upal pošaliti iz situacije, ker se je bal odziva sodelavcev. Naša današnja objava nagovarja oba primera. Izpostavljamo pozitivne učinke uporabe humorja na delovnem mestu in nekaj vidikov, ki se jih moramo pri tem izogibati – npr. to, da naše šale niso žaljive in z njimi ne ponižujemo sebe ali drugih.

Več nasvetov o uporabi humorja na delovnem mestu si lahko ogledate s klikom na povezavo, ki vas vodi do videoposnetka.

Humor na delovnem mestu