Izjava o zasebnosti

KAJ SO PIŠKOTKI?

Naše spletišče http://www.psihologijadela.com uporablja piškotke. To so majhni podatkovni drobci, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi vašemu brskalniku. Ta jih običajno shrani na vaš računalnik oziroma mobilno napravo, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznega uporabnika, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporabljate. Tako lahko shranjevanje piškotkov po želji omejite ali onemogočite.

Piškotke glede na značilnosti ločimo na:

  • začasne (sejne) ali trajne piškotke,
  • lastne piškotke ali piškotke tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (npr. nekaj minut, dni ali več let). Lastne piškotke postavi spletišče, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletišče vključena zaradi želene funkcionalnosti.

ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE IN UPORABLJA PIŠKOTKE?

Glavni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani. Piškotki pomagajo pri zbiranju raznih statistik (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na spletišče), saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Vsi podatki se uporabljajo interno in zgolj v namene izboljševanja spletišča.

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJA NAŠA STRAN?

Ime piškotka Namen Čas trajanja Spletno mesto od koder piškotek izvira
VISITOR_INFO1_LIVE Piškotek hrani podatek, kakšna je hitrost prenosa podatkov in na podlagi tega določi uporabniški vmesnik predvajalnika. 8 mesecev youtube.com
YSC Piškotek beleži število ogledov posameznega videa ter glede na preference uporabnika prikazuje najbolj relevantne vsebine in oglase znotraj videa. do konca seje youtube.com
PREF Piškotek beleži število ogledov posameznega videa ter glede na preference uporabnika prikazuje najbolj relevantne vsebine in oglase znotraj videa. 8 mesecev youtube.com
NID Identifikator za Google nastavitve. 6 mesecev google.com
IDE Piškotek služi Doubleclick usmerjenim / personaliziranim reklamam. 1 leto doubleclick.net
lidc Funkcionalni piškotki za delovanje vtičnika AddThis za povezavo z omrežjem LinkedIn. 1 dan linkedin.com
Test_cookie Preverjanje sprejemanja piškotkov. 1 dan doubleclick.net
GPS Registrira edinstven ID na mobilnih napravah, da omogoči sledenje na podlagi geografskega položaja. 1 dan youtube.com

UPRAVLJANJE PIŠKOTKOV

Uporabnik ima možnost, da piškotke sprejme ali zavrne. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da naprava piškotke zavrne ali prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko tudi izbrišete. Če onemogočite določen piškotek, ali če izbrišete vse piškotke, vaše preference ne bodo shranjene in obvestilo o piškotkih boste prejeli vsakič, ko boste obiskali našo spletno stran.

Na spodnjih povezavah si lahko preberete navodila za nadzor nad piškotki prek nastavitev brskalnika:

  • Internet Explorer – za navodila kliknite TUKAJ
  • Microsoft Edge – za navodila kliknite TUKAJ
  • Google Chrome – za navodila kliknite TUKAJ
  • Mozzila Firefox – za navodila kliknite TUKAJ

OSEBNI PODATKI

Ob vašem obisku spletnih strani ali aplikacij lahko avtomatsko zbiramo določene podatke z namenom, da zagotavljamo ustrezno tehnično delovanje in izboljšano uporabniško izkušnjo. Ti podatki lahko vključujejo vaš IP-naslov, datum in čas dostopa do storitev, strojno in programsko opremo ali brskalnik, ki ga uporabljate, in podatke o operacijskem sistemu vašega računalnika, različici aplikacije in jezikovne nastavitve. Lahko se zbirajo tudi podatki o klikih in prikazanih straneh. Pri dostopanju do spletnih strani uporabljamo piškotke.

Drugih osebnih podatkov preko te spletne strani ne zbiramo in ne obdelujemo.

SLEDENJE PREKO E-POŠTE

Spletni portal Psihologija dela obiskovalcem spletne strani ponuja naročilo na elektronsko obveščanje o novih objavah (e-obveščanje). Pri naročilu na e-obveščanje Psihologija dela zbira vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec. Spletni portal Psihologija dela te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novih objavah na strani in jih ne bo posredovalo tretjim osebam. Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. E-mail za odjavo: psihologijadela2019@gmail.com.