Predavatelji


boyd3

dr. Boyd Johnson, profesor in vodja oddelka za raziskovanje vodenja na Univerzi Wesleyan v Indiani (ZDA)

Dr. Johnson je avtor in urednik številnih člankov na temo mednarodnega poslovanja. Za seboj ima več kot 35 let izkušenj na področju mednarodnega razvoja in izobraževanja, živel je v kar sedmih različnih državah in izvedel ogromno število predavanj, treningov, svetovanj in raziskav v več kot 60 državah. Raziskoval je področja, kot so globalizacija, revščina v državah tretjega sveta in vloga ideologij v družbi. Trenutno preučuje predvsem medkulturne razlike v vodenju in komunikaciji v poslovnem svetu s poudarkom na prenosljivosti teorij vodenja v različnih kulturah. Na konferenci bo govoril o medkulturnem prenosu dveh pogosto uporabljenih ocenjevalnih metod vodenja: Leadership Practice Inventory (LPI) in Cultural Intelligence Scale (CQS). Predavanje bo v angleškem jeziku.

 

saša fajmut

mag. Saša Fajmut, svetovalka za kadre, vodja upravljanja s talenti v NLB

Saša Fajmut je diplomirala na Oddelku za psihologijo leta 2006 in magistrirala iz klinične psihologije leta 2009. Znanje in kompetence iz poslovnega sveta je izpopolnila s študijem MBA (Masters in Business Administration), ki ga je zaključila leta 2012. Svojo karierno pot je začela na kadrovskem področju še kot študentka, kjer je v Mercatorju izvajala skupinska psihološka testiranja pri zaposlovanju novih komercialistov. Svojo kariero je nadaljevala v dveh uspešnih multinacionalnih podjetjih Novo Nordisk (farmacevtska industrija) in Goodyear Dunlop (avtomobilska industrija), kjer je delovala kot kadrovski strateški partner vodstvu v več državah Adriatik regije. Zadnja 4 leta je zaposlena v največji slovenski banki NLB d.d., kjer skrbi za implementacijo strateških kadrovskih procesov ter vodi Izobraževalni center in upravljanje s talenti v NLB Skupini. Na konferenci bo govorila o selekciji najprimernejših kandidatov za delo v tujini in predstavila metodo Fit & Proper, ki jo v NLB uporabljajo za ta namen.

 

Ruža Sušnik

mag. Ruža Sušnik, vodja oddelka BPO – Business Process Outsorcing v mednarodni družbi Deloitte

Ruža Sušnik v mednarodni družbi Deloitte vodi oddelek Business Process Outsoursing, ki deluje v okviru davčnega in pravnega svetovanja. Njene delovne izkušnje zaznamuje delovanje v mednarodnem okolju na področju računovodstva, kontrolinga in finančnega poslovanja. Svojo izobrazbo je pridobila na Ekonomski fakulteti, s študijem nadaljuje na doktorskem študiju na Filozofski fakulteti/Psihologiji dela pod mentorstvom dr. Eve Boštjančič, saj si želi svoje strokovno ekonomsko znanje nadgraditi s psihološkimi elementi v procesu sprejemanja odločitev. Življenje v tujini je dalo pečat njenemu strokovnemu in osebnemu razvoju, na konferenci bo tako z nami delila družinsko izkušnjo življenja v tujini in ponovne prilagoditve na življenje in delo v Sloveniji.

F-KokaljFranci Kokalj, univ. dipl. teolog

Teolog Franc Kokalj je zaposlen v Slovenski vojski, kjer deluje na področju duhovne podpore in celostne oskrbe vojakov in vojaških družin. V ožjem duhovnem smislu ponuja svetovalne pogovore, organizira vikende duhovnih vaj in zakramentalno podporo ter v okviru Vojaške Karitas nudi vsestransko pomoč družinam v raznih stiskah. V širšem smislu celostne oskrbe pa že od leta 2005 organizira in vodi delavnice osebnostne rasti in samospoštovanja, tečaje meditacije, delavnice pisanja osebnega dnevnika, družinske vikende, otroške počitnice in drugo. Pri svojem delu med drugim uporablja tudi načela nevrolingvističnega programiranja.

Jernej Savič, mag.farm., vodja poslovne franšize Novartis Slovenija

Petra Resman, univ.dipl.psih