Nosečnost na delovnem mestu

V študijskem letu 2015/16 so študentje prvega letnika magistrskega študija psihologije, na Filozofski fakulteti, Univerze v Ljubljani v sodelovanju s študenti oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje, na Naravoslovnotehniški fakulteti, Univerze v Ljubljani, pod mentorstvom doc. dr. Eve Boštjančič, izr. prof. dr. Helene Gabrijelčič Tomc in Andreja Učakarja, posneli kratke filme s področja kadrovske psihologije.

Metka Guštin, Sabina Hočevar, Rosana Majhenič, Jožko Pušič, Tamara Vidmar in Žiga Šraml so posneli kratek film z naslovom Nosečnost na delovnem mestu.

V kratkem filmu so želeli predstaviti kako lahko nosečnost vpliva na zaposleno žensko, na odnose z drugimi zaposlenimi in nadrejenimi, ter kakšna so nekatera splošna prepričanja o nosečnosti na delovnem mestu, ki pa v resnici ne držijo. V videu lahko izvemo tudi, kako se nekatere zaposlene ženske spopadajo z negativnimi prepričanji o nosečnosti ter kaj lahko delodajalci in sodelavci storijo, da se z nosečnostjo na delovnem mestu učinkoviteje spopadejo.

Vabljeni k ogledu!