Zaključek raziskave o Odnosu do uporabe e-HRM

Na 5. mednarodni znanstveni konferenci InfoKomTeh 2014 s sloganom “Nova vizija tehnologij prihodnosti”, ki je potekala 17. aprila 2014 v M hotelu, v Ljubljani, sta svoj prispevek predstavili tudi absolventka magistrskega študija psihologije Neja Markočič in dr. Eva Boštjančič.

Predstavili sta rezultate raziskave, ki kažejo na to, da večina kadrovskih strokovnjakov e-HRM pozna, nekoliko manj kot polovica pa ga tudi uporablja. Med oblikami e-HRM, ki jih kadrovniki uporabljajo, se največkrat pojavlja obveščanje o prostih delovnih mestih preko spleta, sprejemanje prijav preko spleta ter e-izobraževanje. Rezultati so tudi pokazali, da med skupinami kadrovnikov glede na določene demografske značilnosti ne prihaja do pomembnih razlik v odnosu do e-HRM. Njun prispevek si lahko preberete tukaj ali pa si ogledate njuno predstavitev.

Na mednarodni znanstveni konferenci so bili predstavljeni prispevki s področja informacijske in komunikacijske tehnologije, ki danes predstavlja gonilno silo pri krepitvi in razvoju inovacij, ustvarjalnosti in konkurenčnosti v vseh industrijskih in storitvenih sektorjih, omogočajo pa tudi nove pristope k izobraževanju.