Zanos na delovnem mestu

Ste kdaj pozabili na svet okoli sebe in bili popolnoma zatopljeni v delo? Vas zanima več o tem, ali se to lahko pojavlja tudi na delovnem mestu in na kakšen način takšna stanja spodbujati? Če ste že radovedni, si poglejte spodnji posnetek.

Kratek film skuša prikazati, kaj sploh je zanos in kako ga lahko uporabimo v delovni organizaciji. Predstavljeni so pozitivni učinki, ki pripomorejo k izboljšanju dela zaposlenih ter morebitne omejitve, ki jih je potrebno upoštevati na delovnem mestu.

V študijskem letu 2016/17 so študentje prvega letnika magistrskega študija psihologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani v sodelovanju s študenti oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani pod mentorstvom izr. prof. Eve Boštjančič, izr. prof. dr. Helene Gabrijelčič Tomc in Andreja Učakarja, posneli kratke filme s področja kadrovske psihologije. Špela Kostevc, Tjaša Mijoković, Kaja Pojbič, Neža Podlogar in Zala Špat so tako posnele filmček z naslovom Zanos na delovnem mestu.