Štirje načini, ki nam lahko pomagajo, da se lažje spravimo k delu

Po prazničnem decembru, ko se zdi, da se vse dela v počasnejšem tempu, lahko občutimo odpor do našega normalnega urnika. Tukaj je nekaj načinov, ki vam lahko pomagajo lotiti se dela, ko tega ne želite:

  1. Pričakujte, da boste malo počasnejši in temu primerno prilagodite roke vaših nalog.

Dodajte čas rokom, ki ste jih obljubili ljudem. Še vedno lahko naredite stvari predčasno, vendar se boste s podaljšanim rokom nepotrebnim občutkom tesnobe v vaših prvih dneh nazaj.

  1. Proaktivno ”umirite” svoje zgovorne kolege.

Tudi če ste pripravljeni na delo, bodo nekateri vaši kolegi še vedno v počitniškem vzdušju. Če delate v odprtem delovnem prostoru boste morali poiskati strategije in dejavno najti svoj fokus. Eden od načinov je, da si vnaprej pripravite standardne odgovore na vprašanja kolegov o vaših praznikih in tako lahko nadaljujete s svojim delom.

  1. Delo si razdelite na manjše enote.

Razčleniti svoje delo na manjše enote kot ponavadi in nastavite odštevalnik časa (uporabljate lahko spletno odštevanje ure), da bi svojim mislim, ki se delu upirajo dokazali, da greste delati le za 10, 15, 25 minut. Vedno pa lahko čas podaljšate in nadaljujete z delom, če imate nekaj zagona. Če še vedno nimate zagona pa si vzemite odmor in se raztegnite.

  1. Začnite zgodaj ali končajte pozno.

Če so vaše novoletne zaobljube najti boljše delo, potem ne začnite leto z razširjanjem svojega delovnega dneva! Vendar pa lahko začutite, da bi bilo koristno ali celo katarzično, če bi na delo prišli prej kot običajno ali pa bi ostali dlje. Včasih že sama misel na delo povzroča nepotrebno breme in če na začetku vložimo nekaj več napora, je lahko to dovolj, da se ta težka misel razblini.

Normalno je, da se po praznikih na delovnih mestih deluje počasneje ali celo neučinkovito. S poskusom uporabe zgoraj naštetih strategij pa lahko vaš ponovni začetek hitreje spravite v vašo redno rutino.

Vir: http://www.forbes.com/sites/carolinecenizalevine/2017/01/02/six-ways-to-get-back-to-work-when-you-dont-want-to/#31fe92d73876