Kulturna inteligentnost na delovnem mestu

Avtorici infografike: Tina Durič in Anamarija Plaznik Šporin

Dandanes se veliko govori o inteligentnosti, čedalje bolj se prav tako uveljavlja koncept emocionalne inteligentnosti. Kaj pa kulturna inteligentnost? Kulturna inteligentnost je po opredelitvah določenih avtorjev edina inteligentnost, ki jo ne moreš pridobiti drugače kot pa z lastnim udejstvovanjem in izobraževanjem. Gre namreč za sposobnost prilagajati se medkulturno raznolikem okolju.

V spodnjih dveh infografikah si lahko več preberete o samih komponentah kulturne inteligentnosti , o fazah medkulturnega prilagajanja  in različnih načinih usposabljanja za usvojitev kulturne inteligentnosti.

Infografika - Kulturna inteligentnost - Tina-page-001

Infografika - Kulturna inteligentnost - Anamarija-page-001.jpg

Na naši spletni strani si lahko na temo kulturne inteligentnosti preberete tudi magistrsko nalogo na temo vloge osebnostnih značilnosti pri zaupanju med slovenskimi in ruskimi poslovnimi partnerji, magistrsko nalogo na temo razumevanja koncepta kulturne inteligentnosti pri Slovencih, blog na temo kulturne inteligentnosti in intervju z dr. Boydom Johnsonom, ki je za našo spletno stran spregovoril nekaj o fenomenu kulturne inteligentnosti.