Spoznajte nove urednice spletne strani Psihologija dela

Photo by fauxels on Pexels.com

Kaj še imajo skupnega tri študentke psihologije, ki jih zanima psihologija dela in organizacije in svoj prosti čas zapolnijo z vsaj toliko raznolikimi aktivnostmi, kot je psiholoških teorij? Vse tri so nove urednice spletne strani Psihologija dela v študijskem letu 2022/23. Tokrat teden začenjamo z bolj sproščeno objavo, v kateri bomo predstavili nove urednice. V nadaljevanju si lahko preberete, kaj počnejo, ko ne pripravljajo vsebin za objavo na Psihologiji dela.


Avtorice: Sara Bugarinović, Urška Filipič, Špela Rot

Sara Bugarinović

Sem študentka magistrskega študija psihologije, kjer me najbolj zanimajo vsebine psi. dela in kadrovanja. Močno me privlačita še marketing in ustvarjanje spletnih ali TV vsebin, kjer se želim naučiti, kako lahko na teh področjih uporabim psihološka znanja. Ko ne študiram in opravljam študentskih ter prostovoljnih del, se rada podružim z družino – sploh s “tamalimi” – in s prijatelji, s katerimi se radi odpravimo do gledališča ali pa na najbližje karaoke. 

Ogromno mi pomeni tudi čas zase. Najraje ga preživljam tako, da se osamim in poslušam glasbo. Pogosto pa me lahko najdete še ob gledanju posnetkov o čisto naključnih temah, ki me v tistem trenutku najbolj zanimajo. Zdaj so to priročnost pametnih ur, Twitter, AI ter trenja v ruskem umetnostnem drsanju. Kdo ve, o čem bom brskala čez kakšna dva ali tri tedne … 

Urška Filipič

Sem Urška Filipič, absolventka dodiplomskega študija psihologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Svoj prosti čas rada zapolnim in ga preživljam zelo dinamično – rada berem, plešem, se družim s prijatelji, kuham in še kaj! V prihodnosti se vidim v službi na področju psihologije dela in organizacije, zato mi uredništvo spletne strani predstavlja izziv, ki se ga neizmerno veselim. Upam, da boste ob prebiranju vsebin uživali vsaj toliko kot jaz, ko jih objavljam.

Špela Rot

Sem Špela Rot, študentka magistrskega študija psihologije. Znotraj psihologije me posebej pritegne raziskovanje in praktično delo na področju psihologije dela in organizacije. Pri tem mi je všeč, da so ugotovitve in prakse na tem področju relevantne za vsakega posameznika – tako za zaposlene, brezposelne in sodelujoče v različnih organizacijah, kot tudi za njihove bližnje, tiste na vodilnih položajih in odločevalce. Zato si v prihodnosti tudi sama želim odkrivati, razvijati in upoštevati različne pristope s tega področja. Sodelovanje pri uredništvu Psihologije dela se mi zdi odlična priložnost za predstavitev in predajo znanj iz sveta dela in organizacije širši javnosti.

Ker se zavedam, kako pomembno je postavljanje meja med profesionalnim in zasebnim življenjem, del svojega časa namenim tudi aktivnostim, ki me sproščajo. To je običajno poslušanje glasbe, pohodništvo, obiskovanje fitnesa in kuhanje. Posebej pa me razveseli druženje s prijatelji ob topli kavi ali okusni hrani.