VODITELJSTVO: Knjiga modrosti tistih, ki so se preizkusili v praksi

knjiga

”Za uresničevanje vizije smo najprej začeli tam, kjer so spremembe sploh mogoče-s spreminjanjem sebe.”

”Puško lahko vržeš v koruzo tudi jutri.”

”Kdor je do vratu v dreku, naj ne povesi glave.”

”Znanstveniki so izmerili, da že dve minuti zavestne, drugačne drže lahko povzročita spremembo razmišljanja. Torej, glavo pokonci in nasmeh na usta, pa bo kmalu razpoloženje prešlo iz slabe v dobro voljo.”

 

To je le nekaj močnih, poučnih in praktičnih izjav, ki jih lahko za sledimo v delu, z osebno noto, podjetnice, managerke in voditeljice Sonje Klopčič z naslovom Voditeljstvo.  Bralec se sprehodi skozi napeto zgodbo, ki opisuje dinamično življenje, predvsem karierni razvoj z vsemi vzponi, padci, temnimi in svetlimi platmi, avtorice dela. Dobi zelo jasno predstavo, o tem kaj vodenje pomeni in izgleda v realnem, poslovnem svetu. Lahko je priča preobrazbam avtorice od začetnih podjetniških korakov preko mesta direktorice, inovativne managerke, predsednice uprave do voditeljice, ki združuje znanje vseh omenjenih pozicij in želi svoje izkušnje širiti, deliti z drugimi. Tako, v nadaljevanju, bralec dobi širok nabor uporabnih, motivacijskih, inovativnih lekcij, ki jih bodo lahko (bodoče) vodje uporabile v lastnih delovnih okoljih in tudi takšne, ki vsakega bralca navdihnejo s pozitivno energijo in nosijo moč razmisleka ter sprememb. Rdeča nit skozi celotno knjigo je človek in njegovo sodelovanje z ostalimi, kar dobro povzame naslednja avtoričina misel:

avtorica

”Z notranjo vedrino razvijajmo voditelja v sebi, saj imamo ta potencial, vodimo sebe, raziskujmo svojo pot in sodelujmo z našimi sopotniki. Spodbujanje drug drugega, medsebojna podpora, pohvala, vzajemno zaupanje, vse to je tista dodatna energija, ki lahko prispeva k doseganju vrhunskih rezultatov”

Več informaciji o prvi knjigi o voditeljstvu na slovenskem, o avtorici ter mnenja bralcev pa lahko najdete tudi na tej povezavi.

Piše: Simona Klančnik