Kako doseči, da vas bodo drugi poslušali in slišali?

Ste imeli kdaj občutek, da govorite, ampak vas nihče ne posluša? Se pripravljate na pomemben govor ali selekcijski intervju? Vas čaka pomemben sestanek? Imate v vlogi vodje težave pri komunikaciji z zaposlenimi? Kako doseči, da vas bodo drugi poslušali in slišali? Kako nas neverbalna komunikacija definira? Kako lahko s pomočjo telesne govorice »sprogramiramo« naše možgane, da bomo bolj uspešni? Priporočamo vam ogled dveh TED govorov, ki vam lahko pomagajo pri izboljšanju svojega govora in prepričljivosti.

Julian Treasure, strokovnjak za zvok, v TED govoru predstavi:

  • najpogostejše napake, ki jih delamo med govorjenjem (navade, ki se jih moramo izogibati oz. kot jih on poimenuje 7 smrtnih grehov govorjenja);
  • temelje uspešnega govora (HAIL);
  • orodja, s katerimi si lahko pomagamo za bolj prepričljiv govor; ter
  • vokalne vaje za ogrevanje, ki jih lahko uporabimo pred nastopom.

Ammy Cuddy, ki se ukvarja predvsem s povezavo neverbalnih izrazov z močjo in dominantnostnostjo, v svojem govoru s pomočjo primerov razkriva, kako pomembna je telesna govorica in kako lahko s pomočjo telesne govorice »sprogramiramo« naše možgane in postanemo uspešnejši v življenju. Ali lahko s pomočjo telesa spremenimo naš um in postanemo nekaj drugega? Ammy Cuddy trdi, da lahko z našimi telesi spremenimo naš um, naš um spremeni naše vedenje in naše vedenje vpliva na izide. Vse to lahko dosežemo na preprost način, za to pa si moramo vzeti zgolj 2 minuti dnevno.