Sindrom ”prevaranta” – občutek nesposobnosti na delovnem mestu

Imate občutek, da niste dovolj sposobni za opravljanje lastnega dela? Se bojite, da bodo vaši sodelavci odkrili, da niste kos vašim delovnim zahtevam? Morda pa trpite za sindromom prevaranta …

Za sindromom prevaranta trpijo tisti ljudje, ki imajo, kljub visokim intelektualnim in profesionalnim dosežkom, občutek nesposobnosti na delovnem mestu. Prepričani so, da so uspeli zgolj po srečnem naključju in ves čas živijo v strahu, da bodo tudi ostali odkrili, da so nesposobni. V kratkem filmu so avtorice ilustrirale počutje osebe, ki na delovnem mestu trpi za omenjenim sindromom, poiskale pa so tudi nekaj možnih ukrepov za pomoč tem osebam.

V študijskem letu 2016/17 so študentje prvega letnika magistrskega študija psihologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani v sodelovanju s študenti oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani pod mentorstvom izr. prof. Eve Boštjančič, izr. prof. dr. Helene Gabrijelčič Tomc in Andreja Učakarja, posneli kratke filme s področja kadrovske psihologije. Urška Baković, Patricija Baloh, Živa Bardorfer in Andreja Špeh so tako posnele filmček z naslovom Sindrom “prevaranta” (občutek nesposobnosti na delovnem mestu).

Vabljeni k ogledu!