IZID KNJIGE: Prostovoljstvo v Sloveniji

Prostovoljstvo v Sloveniji ima dolgo tradicijo, je pomemben socialni korektiv družbe, prispeva k povezovanju organizacij in ljudi v lokalnih skupnostih ter omogoča ljudem, da si skozi prostovoljsko delo pridobijo neprecenljive izkušnje (prostovoljstvo.org).

PROSTOVOLJSTVO V SLOVENIJI: psihološki pogledi in raziskave

Avgusta je v okviru Znanstvene založbe filozofske fakultete Univerze v Ljubljani izšla nova knjiga o prostovoljstvu, ki sta ju uredili prof. dr. Eva Boštjančič in doc. dr. Katarina Babnik.

Kaj lahko pričakujemo od knjige?

Knjiga ne opisuje le samega pojava prostovoljstva, temveč ponudi tudi predloge, kako prostovoljstvo raziskovati. Predstavljena je prisotnost prostovoljstva v Sloveniji, v vsej svoji dinamiki in pojavnih oblikah, tudi z vidika udeleženih posameznikov – prostovoljcev.

V knjigi boste dobili odgovore na vprašanja:

  • kdo so prostovoljci,
  • kaj je tisto, kar prostovoljstvo spodbuja in podpira,
  • zakaj je prostovoljstvo pomembo in
  • kaj storiti, da bo prostovoljstvo še bolj zaživelo.

Gre za enega redkih poskusov poglobljenega in sistematičnega spoznavanja narave pojava, v katerega je, tako ali drugače, vključen pomemben delež prebivalcev Slovenije in to na najbolj različnih področjih, od sociale in varnosti do izobraževanja, vzgoje in kulture.

Prostovoljstvo v Sloveniji, psihološki pogledi in raziskave

Informacije o knjigi se nahajajo na spletni strani znanstvene založbe FFLJ.

Želimo vam prijetno branje!

O prostovoljstvu pa smo ogromno pisali tudi na naši spletni strani psihologijadela.com. Vabimo vas k branju nekaterih najbolj priljubljenih prispevkov na temo prostovoljstva: