So vidne tetovaže še vedno vir diskriminacije pri zaposlovanju?

Vir: Pexels.com

Tetovaže postajajo vse bolj priljubljene, a lahko posameznika pri iskanju zaposlitve postavijo v neugoden položaj. O diskriminaciji zaradi tetovaž pri zaposlovanju in na delovnem mestu smo pisali že pred nekaj leti, v spodnjem prispevku pa povzemamo zanimive ugotovitve iz znanstvenega članka avtorjev C. Henle, Shore, Murphy in A. Marshall (2022).


Kakšne možnosti zaposlitve ima nekdo z vidnimi tetovažami?

Avtorji so pred začetkom raziskave predpostavili, da kandidati z vidnimi tetovažami doživljajo predsodke pri zaposlovanju in priporočanju izhodiščne plače, ker so stereotipno obravnavani kot manj kompetentni kot tisti brez vidnih tetovaž. Izvedli so raziskavo v okviru treh študij, ki smo jih povzeli spodaj.

V prvi študiji so primerjali enako kvalificirane belopolte kandidatke v srednjih do poznih dvajsetih letih brez vidnih tetovaž, z blago vidnimi tetovažami in z zelo vidnimi tetovažami za delovno mesto vodje prodaje. Kandidatke s tetovažami so imele manj možnosti za zaposlitev, zlasti če so imele zelo vidne tetovaže, poleg tega so jim ponudili nižje plače in ocenili nižje kompetence kot kandidatom brez vidnih tetovaž. Tudi kompetence so vplivale na povezavo med vidnimi tetovažami ter priporočili za zaposlitev in plačo.

V drugi študiji so ugotavljali, ali lahko mlade belopolte kandidatke z vidnimi tetovažami premagajo predsodke s svojo usposobljenostjo za delo in ugotovili, da so z visoko usposobljenostjo lahko ublažile diskriminacijo pri plačah, ne pa tudi diskriminacije pri zaposlovanju.

V tretji študiji so obravnavali samo tiste udeleženke z ekstremnimi tetovažami. Avtorji so predlagali, da lahko mlade belopolte kandidatke z vidnimi tetovažami nevtralizirajo diskriminacijo z visoko usposobljenostjo in prostovoljnimi izkušnjami. Vendar pa prostovoljstvo ni ublažilo predsodkov, povezanih z vidnimi tetovažami. Ugotovitve skratka kažejo, da posamezniki z vidnimi tetovažami težje premagajo diskriminacijo.

Kandidatke s tetovažami so imele manj možnosti za zaposlitev, zlasti če so imele zelo vidne tetovaže (Vir: Pexels.com).

Kdaj je vidna tetovaža lahko prednost pri iskanju zaposlitve?

Seveda je možno, da se učinki vidnih tetovaž razlikujejo glede na področje dela – v bolj konservativnih (npr. finance, zavarovalništvo) so učinki lahko bolj negativni kot v ustvarjalni industriji (npr. moda, glasba). Vidne tetovaže se lahko celo obravnavajo kot pomembna prednost (a ne kot obveznost) na nekaterih delovnih mestih ali v nekaterih podjetjih. Nekateri drugi avtorji so pokazali fotografije ljudi z ali brez tetovaž udeležencem (vodjam organizacij), na podlagi odgovorov pa so ugotovili, da bi udeleženci bolj verjetno najeli tetovirane osebe za natakarja v priljubljenem nočnem klubu kot za strežnika v fini restavraciji. Tako so lahko v nekaterih primerih vidne tetovaže tudi prednost za kandidate. Tudi država, v kateri je organizacija, lahko vpliva tudi na verjetnost diskriminacije. Japonci imajo običajno odpor do tetovaž, ker so tradicionalno povezane s tolpami in kriminalom, medtem ko so pri Maorih na Novi Zelandiji tetovaže sestavni del kulture.

V bolj konservativnih panogah (npr. finance, zavarovalništvo) so tetovaže slabše sprejete kot v ustvarjalni industriji (npr. moda, glasba) (Vir: Pexels.com).

Je pomembno, kaj odraža tetovaža?

Avtorji priporočajo, da se v prihodnjih raziskavah razišče tudi zaznano stopnjo topline pri posameznikih s tetovažami in sicer z žanri tetovaž. Predpostavljajo, da prihaja do razlik pri nekomu, ki ima vidno tetovažo priljubljenega risanega lika (npr. Medvedka Puja) ali sentimentalno tetovažo (na primer začetnice imen svojih otrok ali ljubljenih oseb), ki lahko vzbujajo sočutje (npr. boj z rakom), drugače pa je pri posamezniku, ki ima vtetoviran npr. obris človeške lobanje ali orožja, zaradi katerega se stopnja zaznane topline pri tej osebi zmanjšuje.

Do podrobnejšega opisa raziskave znotraj originalnega članka z naslovom Visible Tattoos as a Source of Employment Discrimination Among Female Applicants for a Supervisory Position lahko dostopate na tej povezavi.

Literatura

Henle, C. A., Shore, T. H., Murphy, K. R., & Marshall, A. D. (2021). Visible Tattoos as a Source of Employment Discrimination Among Female Applicants for a Supervisory Position. Journal of Business and Psychology. doi:10.1007/s10869-021-09731-w