Z mobilnimi aplikacijami nad stres (video)

Danes z vami delimo video o aplikacijah, ki so bile razvite z namenom zmanjševanja stresa na delovnem mestu, o ozadju njihovega nastanka in učinku, ki ga imajo. O spopadanju s stresom na delovnem mestu pa si na naši spletni strani lahko ogledate tudi dve infografiki, ki ju najdete v prispevku Ko stres na delovnem mestu postane preveč in se, med prebiranjem prispevka S tehnikami čuječnosti nad stres, seznanite s tehnikami čuječnosti, s katerimi si lahko pomagate v boju s stresom.


Avtorici besedila in videa: Sara Bensa in Karin Šket

Študentki 1. letnika magistrskega študija psihologije na Univerzi v Ljubljani sta, skupaj s študenti Akademije za gledališče, radio, film in televizijo, ustvarili kratek filmček na temo Aplikacij za zmanjševanje stresa na delovnem mestu. K sodelovanju sta povabili tudi Tjašo Ostervuh, diplomirano psihologinjo, ki v okviru svoje magistrske naloge ustvarja slovensko različico aplikacije za zmanjševanje stresa Srečko.

V videu si lahko tako pogledate zgodbo Jake, mladega zaposlenega, ki ga stres vsakodnevno obremenjuje. Nasveti njegovih sodelavcev ga na koncu pripeljejo do Tjaše, ki mu obrazloži psihološka ozadja takšnih aplikacij in ga tako prepriča, da jih preizkusi tudi sam. Kaj pa vi mislite? Se je Jaka naučil soočati s stresom? Poglejte si spodnji video Stres in mobilne aplikacije in se prepričajte sami.

Zaključki zgodbe protagonista so izpeljani na podlagi raziskav aplikacij za zmanjševanje stresa na delovnem mestu.