Oprostite, kaj pa e-poštni bonton? Formalnost in pričakovanja pri pisanju e-pošte znotraj in zunaj organizacije

O komunikaciji smo na naši strani veliko pisali. Komunikacija v izrednih razmerah poteka drugače kot ponavadi, kar predstavlja kar veliko izzivov.


Avtorice: Ana Vanessa Bogataj, Lucija Brecelj, Andreja Kos in Barbara Novak

Zaposleni zaradi e-pošte porabijo vedno več službenega časa. V podjetju PARKSIDE, ki se ukvarja z grafičnim oblikovanjem in programiranjem, so ugotovili (PSA Research, 2001, v Hewitt, 2006), da se je od leta 2001, ko so zaposleni porabili 49 minut na dan za e-pošto, do leta 2006 povečala na 74 minut. Glede na 12 prostovoljcev, ki so striktno beležili čas, ki ga oseba porabi za e-pošto in količino te, se je pokazalo, da na tri e-poštna sporočila, namenjena izven organizacije, zaposleni pošljejo dve e-pošti, namenjeni komunikaciji znotraj podjetja. 

S pogosto, splošno in vsakodnevno uporabo elektronske komunikacije se je spremenil tudi sam način komunikacije. Zaradi splošne uporabe e-pošte v organizacijah so se avtorice odločile, da bi raziskovale, kako in na kakšen način si v organizacijah in med njimi pošiljajo sporočila preko e-pošte.

V raziskavi jih bo zanimala predvsem kakovost oz. formalnost službenih sporočil (oblikovno gledano) in norme oz. pričakovanja, ki veljajo pri pisanju službene e-pošte. Ugotavljale bodo tudi, kako se raven dejanske in pričakovane formalnosti spreminja, če pišemo e-poštno sporočilo znotraj podjetja ali drugim organizacijam oz. uporabnikom naših storitev. 

Več o rezultatih njihovega raziskovanja si lahko preberete v datoteki: