Poti do iskanja službe danes

Turbulenca, izobraževalna oddaja na RTV Slovenija, je pripravila zanimivo oddajo z naslovom Poti do iskanja službe danes.

Če se je včasih služba iskala predvsem s prebiranjem časopisnih oglasov in pisanjem prošenj, je danes drugače. Trg dela je vse bolj nasičen z visokokvalificiranimi iskalci zaposlitve, delodajalci pa so pri zaposlovanju vse bolj zahtevni in previdni. V tokratni Turbulenci sta na vprašanja odgovarjala strokovnjaka Barbara Gogala iz Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije in Peter Bruvo iz kadrovske agencije Kariera.

S klikom na povezavo si lahko ogledate oddajo, v kateri boste izvedeli, kako najti službo danes, v kakšen miselni okvir se postaviti pred začetkom iskanja službe, kako napisati življenjepis in prošnjo, kako se vesti na razgovoru za službo, kakšen pomen imajo naše socialne veščine ter kako pomembno je delati prostovoljno.

Danes so poslovna družbena omrežja ena od sodobnih poti do iskanja zaposlitve, ki jih vse pogosteje uporabljajo tudi kadrovske službe v različnih podjetjih, zato so preverili tudi, kako deluje družabno omrežje LinkedIN in kako tam ustvariti varen profil.

Povezave za tiste, ki želite izvedeti več o tem:

Sabina Starina v intervjuju z naslovom Prvi koraki na kadrovski poti spregovori o tem, kako je našla svojo zaposlitev.

O uporabi Facebooka za kadrovske namene si lahko preberete tukaj.

Priporočamo pa vam tudi branje bloga Tjaše Fužir z naslovom Kaj smo, kadar ne delamo in kako priti do idealnega delovnega mesta?

Tina Zakrajšek