Pozor! Hud smrček na delovnem mestu?!

Infografiki: Nejka Progar in Nuša Zidarn

Imate tudi vi že kakšnega ljubljenčka ob svoji službeni pisalni mizi? Takšne in drugačne živali na delovnem mestu so vse bolj priljubljen trend po svetu. Avtorici infografik nas tokrat seznanjata s prednostmi in slabostmi le-tega. Ljubljenček je namreč lahko tako prijetna kot tudi koristna popestritev delovnega mesta, vendar pa lahko, na drugi strani, sodelavec za sosednjo mizo kiha, kar je lahko posledica alergije na živalsko dlako.

document-page-001 (1)
Vnesi naslov

V kolikor se vam v bodoče odpira priložnost, da s seboj na delovno mesto pospremite tudi svojega kosmatinčka, vam naslednja infografika nudi koristne informacije o tem, na kaj morate biti še posebej pozorni in pazljivi.

document-page-001

Kakšna je pridobitev podjetja, ko skozi svoja vrata dovoli vstop ”sreči na štirih tačkah”?

Več o tem si lahko ogledate v kratkem filmu Živali na delovnem mestu, ki so ga pripravili študentje in z njim predstavili, kaj o hišnih ljubljenčkih na delovnem mestu pravijo raziskave ter kako to izgleda v praksi. Kaj pa kažejo rezultati ankete, glede posledic dopuščanja domačih živali na delovnem mestu? Skoraj polovica udeležencev (47%) v naši anketi meni, da bi se ob prisotnosti domačih živali na delovnem mestu bolje razumeli in dobro počutili, kar pa potrjujejo tudi druge raziskave. Se v naslednjih nekaj mesecih torej vidimo na delovnih mestih skupaj z našimi ljubljenčki? Verjetno tako hitro še ne, vendar pa moramo priznati, da ima trend kar velik potencial.