Bodi eko na delovnem mestu: Uvajanje zelenih praks v podjetje in spreminjanje stališč zaposlenih (psihološka delavnica)

O zelenih delovnih mestih smo na naši strani že veliko pisali. Tukaj si lahko preberete o tem, kaj so zelena delovna mesta, tukaj o tem, kako vplivajo na zaposlene, tukaj pa si lahko preberete 10 korakov do bolj zelene organizacije.


Avtorice prispevka in videa: Iris Baruca, Mia Dacinger Zorko in Ana Jurglič

Ste vedeli, da je 45% količine letnih odpadkov, ki nastanejo v pisarni pisarniški papir? Da z energetiko povezani izpusti predstavljajo skoraj 80% vseh izpustov toplogrednih plinov v EU? Da je zrak v naših domovih, šolah in pisarnah lahko 2 – 5x bolj onesnažen kot zunanji zrak? V Evropi pa preživimo v zaprtih prostorih povprečno 80% svojega časa!

Vir: pixabay.com

Svoje moči so združile tri slovenske psihologinje – Štajerka, Dolenjka in Primorka in nastala je spletna psihološka delavnica, ki se sprašuje in odgovarja na vprašanja kaj zelena delovna mesta sploh so? Ali se sploh zavedamo koliko prednosti prinaša ozelenjevanje? Kdo ve, ali so v Sloveniji na voljo možnosti sofinanciranja? Kako pa svoje sodelavce prepričati za zeleno delovanje?

Vir: pixabay.com

Ugotavljajo, da VSAKO sedanje delovno mesto lahko postane bolj zeleno!

Skozi webinar Bodi eko na delovnem mestu boste izvedeli več o zelenih delovnih mestih in mnogih prednostih, ki jih ta prinašajo. Spoznali boste slovenske in tuje dobre prakse in na praktičnem primeru izvedeli, kako po korakih izvesti ozelenitev vašega podjetja. Prav tako boste izvedeli, kako spremeniti stališča vaših zaposlenih, da bodo z veseljem sprejeli zeleno delovanje. Pridobili boste odgovore na najpogostejša vprašanja, ki se pojavijo ob želji ozelenitve podjetja.

Zakaj je vse to sploh pomembno? Gre za zelo aktualno temo, ki odpira nove priložnosti na trgu dela in krepi konkurenčnost podjetij in organizacij. Skrb za okolje je namreč v času, ko so se pokazale številne posledice neodgovornega ravnanja do okolja, pomembna vrednota.

Vir: pixabay.com

Webinar si lahko ogledate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=SVBam-Htivg&t=14s